Sosyal Medya

Dünya

ABD’den itiraf gibi açıklama!

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Toner'den bir soru sonrası ilginç bir açıklama geldi: "İyi adamlara verdiğimiz silahlar, bazen kötü adamların eline geçebiliyor"



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Suriye ya da Irak’ta “iyi adamlara verdikleri silahların, bazen kötü adamların eline geçtiÄŸinden haberdar olduklarını” söyledi.

Toner, baÅŸkent Washington’da düzenlediÄŸi günlük basın toplantısında, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın, ABD’ye yönelik eleÅŸtirileri ile ilgili soruları yanıtladı. Toner, “’CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ABD’nin PYD yada YPG’ye verilen silahlar, gün gelip Türk güvenlik güçlerine yöneliyor’ dedi. Buna iliÅŸkin yorumunuz nedir” sorusuna verdiÄŸi karşılıkta, ABD’nin YPG’ye silah vermediÄŸini savundu. Toner, “Ä°yi adamlara verdiÄŸimiz silahlar, bazen kötü adamların eline geçebiliyor. Bu durumdan haberdarız” diye konuÅŸtu. ABD ile Türkiye arasında, YPG konusunda görüş ayrılığı bulunduÄŸunu belirten Toner, ABD’nin YPG ile PKK arasında bir baÄŸ görmediÄŸini söyledi.

YPG’nin, Suriye’deki bazı giriÅŸimlerinden rahatsız olduklarını grubun liderlerine ilettiklerini de belirten Toner, “Açıkça söyledik, PKK bir terör örgütü. Ancak YPG konusunda görüş ayrılıklarımız var. Türkiye’nin YPG ile ilgili endiÅŸelerini biliyoruz ve anlıyoruz. Biz YPG’ye silah vermedik” diye konuÅŸtu. ABD’nin Türkiye’ye, YPG’ye yönelik top atışlarını durdurması çaÄŸrısı yaptığına deÄŸinen Toner, son saatlerde top atışı yapıldığına iliÅŸkin bir belirti görmediklerini söyledi. ABD’nin müttefiki ve NATO üyesi Türkiye ile verimli bir iliÅŸki içinde olduklarını anlatan Mark Toner, gerek Suriye gerekse Irak’ta son derece karmaşık bir durum bulunduÄŸunu, YPG’ye karmaşıklıktan yararlanarak yeni yerler iÅŸgal etmeme ve Türkiye ile gerilimi yükseltmeme çaÄŸrısında bulunduklarını belirterek, “YPG, Suriyeli Araplar ve Türkmenler, IŞİD’e karşı etkin ve baÅŸarılı bir mücadele veriyorlar” dedi.

Toner, Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel’in, Suriye’de uçuÅŸa yasak bölge oluÅŸturulması yönündeki görüşlerine iliÅŸkin soruya verdiÄŸi yanıtta, ABD’nin bu konudaki görüşünün deÄŸiÅŸmediÄŸini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.